السمك الماكريل هو سمك معروف ان جلده ناعم ويوجد بداخله كافيار او بيض السمك
والنهاردة حبيت اعمله مقلى
ومعاه رز السمك ودى صورة للسمك للمعرفة وشكل الكافيار
اولا: نفتح بطن السمك وننزع منه الكافيار ونغسله جيدا بالماء الجارى
ثانيا:نبدأ فى تحضير التتبيلة الخاصة للسمك والكافيار مع بعض
وهى عبارة عن (كسبرة خضراء مفرومة +حبة طماطم+2فلفل أخضر+4او5
فصوص ثوم+بصلة مقطعة)
ثم نفرمهم فى الكبة او الخلاط
ثالثا ونضيف على التتبيلة (ملح +كمون+ ليمون وبهارات
السمك ان وجد)
رابعا :نتبل السمك والكافيار وبعدها نجهز بيضوبه ملح قليل
وفلفل اسود مخفوق ودقيق
وبقسماط
ونبدأ نحط السمك المتبل فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط وكذلك الكافيار
ونتركها فى الثلاجة على الاقل ساعة ثم نقليها فى الزيت الغزير
ومش ها تشوفوا السمك الا مع الرز البنى تعالو نشوف ::
ضعى الماء اولا على البصل وجزء من التتبيلة بتاعة السمك
على الماء واضيفى الملح
والكمون ثم غطى الاناء حتى يغلى
ثم اضيفى الارز وقلبى جيدا ثم غطى الاناء وهدىء النارعلى الارزبعد
الغليان
هاتى بصلة متوسطة الحجم وقطعيها رفيع وضعيها فى الاناء مع الزيت وانتظرى حتى
يصبح لون البصل بنىغامق جدا
الساخن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]